Bérléssel kapcsolatos információk

A bérleti díj tartalmazza
Elektromos csatlakozó és átalakító, hosszabbító, víztömlő, szintező ékpár, kerékpártakaró és reflexiós tábla a kerékpártartókhoz.
További - a lakóautókhoz és lakókocsikhoz ingyenesen biztosított - termékeket találhat az akciók menüpont alatt!


A bérleti díjon felül fizetendő
Egyszeri felkészítési díj:

Március 01 - október 31. között: 15 000 Ft
1 db PB gázzal feltöltött 11 kg-os acél gázpalack, 1 flakon (2 liter) WC-vegyszer, 1 csomag (6 tekercs) speciális lebomló WC papír

November 01 - február 28. között: 40 000 Ft
2 db tiszta propán gázzal feltöltött 11 kg-os acél gázpalack, 2 flakon (4 liter) WC-vegyszer, 2 csomag (12 tekercs) speciális lebomló WC papír


Opcionálisan fizetendő
Takarítási díj: 8 000 Ft
amennyiben a járművet nem kívül-belül tiszta állapotban kapjuk vissza

WC kazetta ürítése-tisztítása: 15 000 Ft
amennyiben a kazettát nem üres és kitisztított állapotban kapjuk vissza


A bérleti díj esedékessége
Foglalás a bérleti díj 40 %-ának megfizetésével történik. Ettől eltérni egyedi megállapodás alapján lehetséges. A bérleti díj további 60 %-ának fizetése legkésőbb a bérlés megkezdése előtt 30 nappal esedékes. Elmaradása esetén a foglalást lemondottnak tekintjük és töröljük. A foglalás lemondásakor a már befizetett összegeket nem áll módunkban visszafizetni, kivéve azt követően, ha a korábban foglalt teljes bérleti időre a járművet ki tudtuk adni.


Kaució
A kaució összege általánosan 300 000 Ft, de fenntartjuk a jogot ettől eltérő (akár a lakóautó, vagy lakókocsi értékének megfelelő) összeg kérésére. A kaució kizárólag banki átutalással fizethető, legkésőbb a jármű átvétele előtti munkanapon. A bérleti díj és a kaució együttes összege minimum 500 000 Ft. A kaució a bérlés ideje alatt a járműben keletkezett minden olyan kár rendezésére szolgál, melyet biztosító nem térít, függetlenül a kár okozójától. A kár rendezéséig a kauciót, vagy annak egy általunk meghatározott részét visszatartjuk. A kauciót a sérülésmentesen, hiánytalanul és pontos időben visszahozott járművek esetében a jármű átvizsgálását követően, legkésőbb a leadást követő 2 munkanapon belül levonás nélkül visszafizetjük.


További bérelhető termékek
5 és 11 kg-os acél gázpalack:
2 000 Ft/hét + elfogyasztott gáz ára (1000 Ft/kg)

4 személyes kempingasztal fokozatmentesen állítható lábakkal:
3 000 Ft/hét

6 személyes (összecsukható) kempingasztal fokozatmentesen állítható lábakkal:
4 000 Ft/hét

Ultrakönnyű magas támlás kempingszék dönthető háttámlával:
2 000 Ft/hét

Ultrakönnyű összecsukható strandszék 4 fokozatban dönthető háttámlával:
2 000 Ft/hét

Elősátorszőnyeg a kitekerhető előtető alá:
3 000 Ft/hét

Inverter 12/230 V - 100 W, vagy 300 W:
2 000 Ft/hét

Szivargyújtóról működő, telepítést nem igénylő gázriasztó PB és altatógázok jelzésére:
5 000 Ft/hét

Fenti heti bérleti díjak lakóautóval, vagy lakókocsival együtt történő bérlés esetén a teljes bérlési időre (max. 21 nap) vonatkoznak.

750 kg-os össztömegű zárt dobozos utánfutó, mérete 250 x 126 x 150 cm (hossz x szélesség x magasság):
4 000 Ft / nap, minimális bérlési idő 7 nap. 14 napot meghaladó bérlés esetén a a bérleti díj: 3 000 Ft / nap.


Általános jármű információk
Minden lakóautónk motorklímával, tempomattal, kerékpártartóval, oldalfali előtetővel és tetőklímával felszerelt, Euro 6, vagy Euro 6D-Temp környezetvédelmi osztályú dízelmotorral szerelt személygépkocsi (M1 járműkategória).

Minden járművünk 2 évesnél fiatalabb, ezáltal lakóautók esetében bárminemű esetleges meghibásodás esetén Fiat gyári garanciával és Fiat Camper Assistance szolgáltatással rendelkezik Európa területén.

Bérelhetők és vezethetők 25 éves kor felett, minimum 5 éves, B kategóriás jogosítvánnyal.
Járműveinkben a dohányzás, valamint állatok szállítása szigorúan tilos!
Járműveinken az általános bérbeadói gyakorlattól eltérően saját hirdetést nem helyezünk el!


KGFB, Casco, Assistance
Járműveink kötelező felelősségbiztosításának meglétét a forgalmi engedély mellett elhelyezett biztosítási zöld kártya igazolja. A bérleti díjba foglalt Casco biztosítás bérlő által vállalt önrésze 10%, de minimum 300 000 Ft.
Ezen összeget kell megfizetni, amennyiben a járműben az átvétel és a visszavétel időpontja között közúti baleset következtében önhibás kár keletkezik, vagy ha a járművet ellopják és a biztosító a keletkezett kárt megtéríti.
Minden egyéb esetben a járműben keletkezett kárt teljes egészében bérlő köteles megtéríteni.


Átadás-visszavétel helye és ideje
A járművek átadása és visszavétele eltérő megállapodás hiányában szegedi telephelyünkön történik.

Átadás az első bérlési napon reggel 9 órától lehetséges. Igény és előzetes megállapodás esetén a lakóautó telephelyünkről elvihető az első bérlési napot megelőző délután 16 óráig, amennyiben ezt műszaki és egyéb okok (késve érkezik vissza, stb.) nem hátráltatják. Mindent megteszünk, hogy bérlőink ezen kérésének eleget tegyünk, de a rajtunk kívül álló okok miatt fenntartjuk a jogot a reggeli átadásra. Első bérlési napot megelőző délutáni átadásra hétköznapokon van lehetőség és annak pontos idejét általában csak aznap, a déli órákban tudjuk megadni.

Visszavétel az utolsó bérlési nap legkésőbb 16:00 óráig, vagy előzetes megállapodás esetén az utolsó bérlési napot követő reggel 09:00 lehet.

Amennyiben a bérlési idő megkezdésekor a bérelt járművet önhibánkon kívül nem tudjuk átadni, fenntartjuk a jogot, hogy a bérlési idő kezdetét maximum 48 órával elhalasszuk. 48 óra után mind bérlőink, mind mi elállhatunk a szerződéstől, mely esetben a bérleti díjat levonás nélkül visszafizetjük. Kizárjuk minden kártérítési felelősségünket, ha a bérlés a jármű ellopása, megrongálódása, meghibásodása, vagy az előző bérlő által késedelmes visszaadása miatt késve, vagy egyáltalán nem jött létre.


Bérlési idő, megtehető km
Minimális bérlési idő elő- és utószezonban 5, főszezonban 10, téli időszakban (11.01-02.28.) 30 nap. Az akciók menüpont alatt található aktuális akciós áraink elő- és utószezonban 7, főszezonban 14 naptól érvényesek, ennél rövidebb bérlési idő esetén a listaárakat alkalmazzuk. A bérleti díj a következő megtehető km-t tartalmazza: 7 fizetett napig napi 300 km, 8-20 fizetett napig további napi 400 km. Az e felett megtett km-ekre az autó leadásakor 40 Ft-os díj fizetendő. 21 naptól korlátlan km használat, kivéve attól eltérő egyedi árajánlat esetén.


Üzemanyag, útdíjak, egyéb költségek
A bérlési idő alatt felmerült összes költség, mint pl. az elfogyasztott üzemanyag ára, út-, alagút-, híd- és komphasználati díjak, parkolási, mosási költségek, kemping- és egyéb területfoglalási díjak, a vízkészlet feltöltésének, a szennyvíz leeresztésének, ill. a WC kazetta ürítésének felmerült költségei, továbbá bárminemű közlekedési, parkolási, vagy egyéb szabálysértések büntetései Bérlőt terhelik.

2015. január 01-től a díjfizetéssel igénybe vehető utakra vonatkozó magyarországi szabályozás a lakóautókat az újonnan létrehozott D2 kategóriába sorolta át. A díjak mértéke: 10 napos e-matrica 5 950 Ft, a havi (30 napos) ára 9 560 Ft.

Fontos: a D1 járműkategóriával ellentétben a D2 e-matrica utánfutók vontatására nem jogosít!

Lakóautóval történő vontatás esetén a D2 matrica mellé a vontatásra jogosító U kategória megvásárlására is szükség van.
Az U kategória ára: a 10 napos 2 875 Ft, a 30 napos 4 780 Ft.

Fenti változások miatt az esetleges téves vásárlások és az azt követő büntetések elkerülése érdekében a magyar e-matricát a bérlésnek megfelelő időszakra minden esetben mi vásároljuk meg és annak díját a fizetendő bérleti díjhoz hozzászámítjuk.


A bérléshez szükséges dokumentumok magánszemélyek esetén
Érvényes személyi igazolvány + egy fényképes igazolvány, valamint adókártya bérlőtől + 1 utastól
Min. 5 éves, érvényes vezetői engedély
Állandó lakhelyre szóló - 30 napon belüli - 2 db közüzemi számla
Érvényes dombornyomott bankkártya, vagy hitelkártya (Visa, EC/MC, stb.) bérlőtől


A bérléshez szükséges dokumentumok cégek esetén
Aláírási címpéldány és 90 napnál nem régebbi cégkivonat
Személyi igazolvány + egy fényképes igazolvány, valamint adókártya cégjegyzésre jogosult személytől + 1 utastól
Cégjegyzésre jogosult személy állandó lakhelyére és saját nevére szóló - 30 napon belüli - 2 db közüzemi számla
Min. 5 éves, érvényes vezetői engedély


Bérautók eladása
Járműparkunk frissítése miatt járműveinket 2 éves koruk előtt értékesítjük. Amennyiben Ön vásárolna egy jól felszerelt, folyamatosan szervizelt lakóautót, vagy lakókocsit korrekt áron, kérjük keressen bennünket elérhetőségeinken.


Érvényes: 2019. december 29-től visszavonásig, vagy a következő árlista kiadásáig. A változtatás jogát minden előzetes bejelentés nélkül fenntartjuk.